Bekend van tv! 
 

Energetische healing.

Ieder mens leeft doordat de Universele levensenergie die door hem/haar heen stroomt. De levensenergie is onze levenskracht, onze uitstraling.

Deze energie zit niet alleen in ons lichaam, maar ook als een energieveld, een lichtveld van kleuren om ons heen. We noemen dit een aura. De aura is een ovaal beschermend omhulsel om ons fysieke lichaam heen.

De kleur, de vorm en de grootte van de aura verandert steeds en vertelt iets over de lichamelijke en geestelijke toestand van een persoon. In dit energieveld bevinden zich ook de energiewielen, de chakra’s, die de levensenergie uit de Kosmos en uit de aarde opnemen. Ze verdelen de energie over het hele lichaam. Ze zijn te vinden op de middellijn van het lichaam.

Emoties en lichamelijke aandoeningen. De chakra’s zijn verbonden met een bepaald gebied in het lichaam en voorzien de organen, de endocriene klieren en de zenuwen van energie. Ze reageren ook op trillingen, emoties en kleuren. De chakra’s kunnen teveel ervoor zorgen dat de energiestroom geblokkeerd raakt, met als gevolg het uit balans zijn of ziekte. Dit geeft klachten in het betreffende gebied.

Door de chakra’s te behandelen kan de energie er weer vrij doorheen stromen en komt de persoon weer in balans. Energetische healing werkt door op lichamelijk en spiritueel niveau.

Het werkt ontspannend, pijn bestrijdend en genezend. Door blokkades in het energieveld te behandelen, krijgt het lichaam de ruimte om te herstellen. De persoon zal weer letterlijk en figuurlijk lekker in zijn vel komen zitten.

Daarnaast kan ik blokkades opheffen.

Blokkades weghalen

Wil jij blokkades opheffen zoals angsten op welk vlak dan ook, traumatische ervaringen, allergieën, emoties, rouw of blokkerende gedachtes?

Na deze coaching staat niets jou meer in de weg om je doelen te bereiken.
Niet door lang te graven in je verleden maar door direct te werken aan een betere toekomst. Want het gaat er niet om dat je alles gaat uitpluizen waardoor je een bepaalde blokkade hebt opgelopen maar het gaat erom dat je weer vrij kunt gaan leven in zowel je lichaam als je geest.

Leven in het hier en ´Nu´ en niet in het ´Verleden´.

Die vrijheid ligt vaak al na enkele sessies binnen handbereik en ervaar je een blijvende verandering waardoor je weer vrij kunt gaan vliegen als een hele mooie vlinder die eerst gevangen zat in zijn of haar eigen cocon.

Wanneer is blokkades opheffen effectief?

Niet meer prettig voelt in je lichaam en geest.

Bijvoorbeeld als je je niet meer prettig voelt in je huidige werksituatie, een burn-out hebt of andere bepaalde vormen van depressie ervaart. Of als je je weer vrij wilt voelen na een traumatische ervaring, nare beelden ziet of geluiden hoort waarvan je hinder ondervindt of post traumatische stress stoornis (PTSS).

Als je geest de overhand neemt door veel negatief en kritische te denken over jezelf of anderen niet kunt stoppen.

Kortom je weer prettig willen voelen na een moeilijke fase. Wie wilt dat nu niet, zich weer vrij gaan voelen in zijn of haar eigen lichaam en geest? Jij bent de baas en niet bepaalde nare situaties of gedachtes.

Rouw verwerken.

Het moment is aangekomen om rouw te gaan verwerken wat je al zolang hebt weg gestopt of voor bent weggevlucht wat vaak een logische reactie is. Maar je weet niet hoe je dit het beste kunt gaan aanpakken. Maar wel duidelijk voelt dat het verdriet en gemis je wel enorm belemmerd om verder te kunnen gaan met je leven. En dit verdriet een plekje te kunnen gaan geven.

Met het overlijden van een dierbare komen we in een draaikolk van emoties terecht. Het verlies van een belangrijke persoon of huisdier veroorzaakt een immens hartzeer.

Te midden van een allesoverheersend verdriet proberen we overeind te blijven. Verder te gaan met het leven van alledag. Dit is belangrijk en geeft houvast. Daarnaast zien we het belang van het verwerken van emoties en vinden we het gezond dat het verdriet er mag zijn.
De één lukt het beter om deze gevoelens toe te laten dan de ander. Wanneer dit niet lukt, heeft dit te maken met eerder opgebouwde blokkades of karmische blokkades.

Wanneer een rouwproces geblokkeerd is, raken we verstrikt in ons verdriet. We hebben moeite met het toelaten van gevoelens, zowel blijdschap als verdriet. Ons emotionele systeem is ontregeld: van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. We zijn deels afgesloten. Dit leidt tot tal van problemen zoals moeite met het nemen van beslissingen en moeite om te leven vanuit onze kern. Een rouwproces verloopt in fases en duurt soms je leven lang. 

Het gaat er dan ook niet zozeer om of je je rouwproces ‘achter de rug hebt’, misschien kan dat niet eens. Maar de deur open zetten voor het verdriet en het met momenten toelaten is wel belangrijk. Soms hebben we een rouwproces vanaf het begin onderdrukt. Bijvoorbeeld omdat we nog heel jong waren en onze omgeving onvoldoende oog had voor het verdriet van een kind. Wanneer er voor een kind onvoldoende mogelijkheden zijn om ruimte te geven aan zijn of haar emoties, slaan deze zich op in het onderbewuste.

Emotionele blokkades.

Alles kan redelijk goed verlopen maar toch is iemand niet in staat om zichzelf te laten zien zoals hij of zij werkelijk is omdat iets hen ervan weerhoudt zichzelf te zijn.

Hij of zij kiest er liever voor om een masker te dragen naar de maatschappij toe waarachter hij of zij zich veiliger en beter beschermd voelt. Gedrag dat kan wijzen op een emotionele blokkade kan zijn het vermijden van activiteiten of gebeurtenissen omdat je bang bent om iets fout te doen, voortdurende nervositeit, de angst om afgewezen te worden, verlegenheid, gebrek aan motivatie, het alsmaar bezig zijn met het negatieve en niet in staat zijn om een oplossing te vinden, jaloezie, nijd, oordelen in plaats van begrijpen etc. Emotionele blokkades ontwikkelen zich vanuit angst, onzekerheid en een minderwaardigheidscomplex. Vandaag de dag zijn we over het algemeen gevoeliger voor emotionele blokkades omdat we een grotere neiging hebben naar negatief denken in plaats van positief te denken.

Want wanneer je emoties positief zijn deblokkeert je geest zich en komt hier creativiteit, natuurlijkheid, puurheid, kwetsbaarheid, motivatie, vreugde en spontaniteit uit voort.

Relationele blokkades.

Als je partner je triggers op een onverwerkte pijnplek bij jou.

Ten gevolge hiervan uit je je emoties dan vaak op een ongezonde manier en kan je zelfs je stem gaan verheffen of verwijten uiten die onterecht zijn. Ook kun je gaan stoppen met te luisteren en je gevoel weg gaan drukken of zelfs een ander gaan vertellen wat die beter moet gaan doen.

En voor dat je er erg in hebt speelt het zelfde liedje weer zoals toen af. En wat is het gevolg hiervan? Dat deze relatiestress jullie problemen alleen maar verergert waardoor bv. de intimiteit op alle vlakken onder druk komt te staan. Emoties in relaties spelen vaak een grote rol. Vooral in liefdesrelaties. Vaak een grotere rol dan bijvoorbeeld in contacten met collegae, vriendschappen of buren. Want een partner komt namelijk veel dichterbij. En komt dus in jouw cirkel. Ook brengt je partner veel meer tijd met je door dan een collega of een vriend of vriendin.

Ook kun je vaak een pijnscheut voelen en toch zeg je er niets van tegen hem om dat je hem niet wilt kwetsen of wilt teleurstellen. Maar je krijgt het er al benauwd van en diep van binnen ben je bang om hem te verliezen als je je gevoelens wel gaat uiten. Een liefdesrelatie geldt dus alleen wanneer je op een gezonde manier je emoties vrijelijk laat stromen en deelt met je partner zonder enige twijfel, je je dus echt vrij kunt voelen en voelt dat je mag zijn wie je graag wilt zijn zonder verwijten, te klagen of door je af te sluiten.

Wat dacht je van het feit dat je zo graag een leuke gelijkwaardige relatie op je pad wilt krijgen maar je hart niet meer goed durft open te stellen door dat je gekwetst bent geweest, aan de kant bent gezet door de ander, vreemdgaan in het spel is geweest, narcisme, mishandelingen maar toch graag op een nieuwe wijze wilt gaan ervaren hoe bijzonder een nieuwe liefde kan voelen zonder al deze nare gevoelens te ervaren in jezelf. Bang om op nieuw te beginnen. 

Spirituele blokkades.

Spirituele groei is voor steeds meer mensen belangrijk geworden. Dit is mooi en in mijn ogen ook hard nodig. Het is echter niet altijd gemakkelijk. Het heeft mooie kanten maar het heeft zeker ook zijn moeilijke kanten. Een ziel is op aarde om lessen te leren.

Het doel van een ziel is om uiteindelijk een soort van lichtwezen te worden. Een meester van jezelf zijn die alle lessen en ervaringen die nodig zijn om dit te bereiken in je leven fijn te doorlopen. Om dit te doen is deze ziel dus geslaagd voor al zijn inwijdingsproeven, situaties waarin we door gewone levenservaringen worden geplaatst. Het gaat hier om:

Je hart volgen, weten wat je wilt, hoge trilling bereiken, het mannelijke en vrouwelijke in jezelf in balans te brengen en leren vergeven.

Je loopt steeds weer tegen een zelfde soort situatie aan.

Als je steeds weer wordt geconfronteerd met iets wat je ziel wil dat je leert of ervaart dan is de kans groot dat je deze les of ervaring nog niet goed begrepen hebt. Je komt bijvoorbeeld steeds mensen tegen die je onderuit willen halen of je kunt een bepaalde angst of emotie niet loslaten.

Vergeven is zo moeilijk maar o zo belangrijk.

Als je iemand vergeeft voor wat hij of zij jou heeft aangedaan dan vergeef je vooral jezelf. Als je iemand niet vergeeft dan blijf je hangen in het gevoel van angst, onmacht en woede. Dit kost je onbewust ongelooflijk veel energie. Negatieve energieën waarin je blijft hangen. Je blijft rond draaien in negatieve cirkeltjes. Als je iemand vergeeft laat je dit los en zal je meer ruimte en tijd krijgen om positieve gedachten te hebben, positieve zaken aan te trekken, meer in jezelf te gaan geloven en je hart te kunnen volgen.

Positieve gedachten hebben.

Elke gedachte zet je neer in het Universum. De Wet van de Aantrekkingskracht bepaalt dat als je iets negatiefs denkt je ook negatieve zaken aan zal trekken. Het is dus zaak om juist positieve trilling en een positieve gedachte te creëren zodat je dat ook aantrekt in plaats van het negatieve. Angst, woede en negatief zijn brengt de trilling van de aarde dus omlaag. Het zijn kleine beetjes maar als iedereen op aarde nu positief denkt verander je de aarde in 1 klap in een liefdevolle samenleving.

Verleden, heden en toekomst.

Het verleden is geweest. Het speelt zo vaak een grote rol in de hoofden en gedachten van mensen. Het gaat vaak over negatieve ervaringen of zaken die we betreuren. Dit brengt onze trilling omlaag. Waar is morgen? Waar is de toekomst? Die is er nog niet, waarom dan al die zorgen over de toekomst. Denk je nu echt dat als je zorgen maakt over de toekomst dat je een gezonde positieve toekomst creëert? Laat het los! De enige werkelijkheid die er is, dat is dit moment. De toekomst mag jij invullen, maar doe dit alsjeblieft niet met zorgen……

Angst blokkades.

Wat zijn angsten? Een Paniekaanval voelt raar aan. Je krijgt verschillende symptomen in je lichaam (hartkloppingen, duizelingen, misselijkheid,...) en mogelijk word je daar bang van. Maar je kan er dus iets aan doen.

Waarom krijg je een paniekaanval?

Dit is een vraag die ik regelmatig van m'n klanten te horen krijg: "Mimi’’, waarom krijg ik dan paniekaanvallen?" Een nog betere vraag is: "Hoe kan ik een paniekaanval voorkomen?". Dat gaat gelukkig ook. Maar laten we eerst nagaan wat er gebeurt.

Een paniekaanval is één van de vele verdedigingsreacties van ons lichaam. Kort gezegd maakt je lichaam zich dan klaar om te vechten of te vluchten, door één of ander gevaar. Handig als je pas een wolf of een tijger tegenkwam, iets minder handig wanneer je al die gevoelens van een paniekaanval krijgt tijdens een gesprek met iemand, tijdens een vergadering, op restaurant, in de wagen, wanneer je alleen bent, als het donker wordt, bang bent om de controle te verliezen over je lichaam en geest, bang bent voor de dood, bang bent om alleen te zijn en noem maar op. Wat er dan gebeurt is dat je bang kan worden van de symptomen van de paniekaanval zelf. Je hebt waarschijnlijk geen idee waarom je al die dingen voelt, en de 'angst voor de angst' kan beginnen. 

Het is net omdat je bang bent van wat je allemaal voelt en mogelijk denkt, dat je steeds een laagje extra angst toevoegt, tot je tot bij de paniekaanval uit komt.

De vraag blijft, vanwaar kwamen de oorspronkelijke gevoelens dan? Wel, er zijn vele mogelijke oorzaken van een paniekaanval. Hier help ik u graag verder mee om deze angsten onder controle te krijgen!!

De spirituele betekenis van lichamelijke klachten (blokkades)

Ik zie vaak deze vraag voorbij komen. Mensen die lichamelijk ergens last van hebben en zich afvragen of dit de oorzaak is van een spirituele of geestelijke blokkade. Zo zijn er een aantal fysieke problemen die soms een spirituele blokkade als oorzaak hebben. Hier tref je een lijst aan met de meest voorkomende problemen.

Hoofdpijn.

Een (chakra) blokkade in de nek en het kruin. Omdat het hier niet meer stroomt stapelen emoties, gedachten en impulsen zich op. Wat ontluikt in een “explosie” in het hoofd. Deze blokkade kan ontstaan door het teveel leven in je hoofd. Hierdoor raak je kosmisch uit balans. Ook een extreme controledwang kan hiermee in verband liggen. Ego en geest liggen niet goed op één lijn.

Nek of keelpijn.

Mogelijk een blokkade in het gebied van de keelchakra. Deze chakra staat voor communicatie en expressie. Wanneer we het gevoel hebben dat we niet gehoord worden kan deze chakra blokkeren. Bij het gevoel van niet gehoord worden ontstaat het probleem van niet goed kunnen spreken en uiten. Hiermee stopt de energie waardoor de stroming stagneert. Verder is onze nek de verbinding tussen ons lichaam en hoofd. Het is dus ontzettend belangrijk dat deze verbinding niet blokkeert omdat dit kan zorgen voor depressie, onzekerheid en pijn.

Pijn in de schouders.

De schouders zijn ontzettend belangrijk. Ze dragen namelijk ons hoofd en nek en dit is een belangrijke taak. Ook geestelijk moeten de schouders veel dragen. Wanneer je teveel moet dragen op emotioneel vlak kan dit zich uiten in lichamelijke pijn in de schouders. Veel zorgen en regelmatig malen kan dan ook voor serieuze klachten zorgen.

Slapeloosheid of vermoeidheid.

Een nachtje slecht slapen doen we allemaal wel eens. Wanneer je echter wekenlang nauwelijks slaapt dan is het een probleem. Het kan natuurlijk ook dat je wel veel slaapt maar toch moe blijft. Slaap en vermoeidheidsproblemen zijn bijna altijd te wijten aan een slecht leefpatroon. En dan zeker ook op spiritueel vlak. Hoe langer je in dit patroon zit hoe moeilijker dit te herkennen is omdat dit veel stress en depressie met zich mee brengt. Doordat je continue met te weinig energie aan je dag begint kan je de dagelijkse hectiek van het leven niet meer dragen. Vol zorgen ga je vervolgens weer naar bed en dan.. lig je wakker.

Darmklachten.

Niet naar de wc kunnen of juist te vaak moeten. Het is een heel vervelend probleem. Spiritueel gezien kunnen je darmen verbonden zijn met angst. Ben je bang voor iemand of de situatie die je te wachten staat? Grote kans dat dit van invloed is op je darmflora. Heftige emoties kunnen ook invloed hebben op de darmen.

Maag klachten.

Brandend maagzuur en pijn zijn niet leuk. Vaak kan een blokkade in de maagchakra of zonnevlecht hier de oorzaak van zijn. Dit chakra staat voor je zelfbeeld en als die niet oké is dan kan dit maagklachten veroorzaken. Onzekerheden en een slechte discipline kunnen een blokkade veroorzaken. Vaak gaan maagklachten dan ook gepaard met emotionele uitbarstingen.

Rugklachten.

Lage rugpijn is vaak gevestigd langs de ruggengraat. De ruggengraat is je fundament waar je op leunt. Wanneer je voor een grote uitdaging komt door bijvoorbeeld een scheiding, verlies van een dierbare of baanverlies kan je het gevoel van zekerheid verliezen. Deze emoties van onzekerheid kunnen klachten in de rug veroorzaken.

Rugpijn in het midden van de rug kan komen door gevoelens van verraad. Iemand steekt figuurlijk een mes in je rug. Het kan ook zo zijn dat iemand je lastig blijft vallen terwijl je daar niet van gediend bent. Je voelt je onder druk staan en dit veroorzaakt vervelende klachten.

Als je pijn hebt boven in de rug dan heeft dit weer een andere oorzaak. Deze staat namelijk in verbinding met je hartchakra. Het kan dan zijn dat je te weinig liefde voelt of geeft. Dit kan ook boosheid en gevoelens van onrecht opwekken. Als je hartchakra blokkeert kan je klachten krijgen in de bovenkant van je rug. 

Alle bovengenoemde blokkades kunnen een belemmering in uw leven worden waardoor u niet meer goed kunt functioneren in het leven. Dat is natuurlijk erg jammer en niet nodig.

Door middel van een healing of healingen kan ik u weer goed laten doorstromen en alle blokkades er af halen.  

E-mailen
Bellen
Map